Mire jók az ingyenes programok?

Tegnap délután volt szerencsém eljutni a Zsolnay negyedbe. Az egész nem tartott tovább másfél óránál, de arra pont elég volt, hogy a figyelmemet felkeltse a helyszín iránt. Minden kiállításra be lehetett jutni és körbenézni. A szervezők eredeti elképzelései szerint csoportos vezetést tartottak volna, de ekkora tömegre ők sem számítottak. Ezért inkább úgy döntöttek, hogy mindenkit szélnek eresztenek és nézelődjön kedvére. A helyszíneket gyönyörűen felújították és rendbe rakták.

DSC00406.JPG

Folytatás a tovább mögött...

Szabadkoztak miatta, hogy a virágok még nincsenek kirakva a csípős időjárás miatt és még pár munkálatot nem fejeztek be. De a terek így is határozottan a jó arcukat mutatták.

DSC00405.JPG

Jó látni végre, hogy egy kultúrára kihegyezett negyedet próbálnak kialakítani a városban, amivel véleményem szerint egyetlen probléma az, hogy eléggé kiesik a centrumból. Mondom ezt megrögzött belvárosiként, aki megszokta, hogy 10 perc gyaloglással sok mindent elér.

DSC00395.JPG

Sok vendéglátóipari egység nyílt vagy nyitja meg kapuit mostanában, amelyek szintén változatos programokkal próbálják meg fenntartani az érdeklődést.

DSC00396.JPG

A régi gyár területe ingyenesen látogatható és hallomásból szerzett információim szerin reggel 6:00-tól másnap éjjel 1:00-ig van nyitva, térfigyelő kamerák hadánal szigorú felügyelete mellett. A múzeumok látogatásáért és a programok nagytöbbségéért természetesen jegyet kell váltani.

DSC00403.JPG

Engem személy szerint meggyőztek arról, hogy ide máskor is érdemes ellátogatni és ha egyik cimborám a városba látogat és van egy kis szabadideje, akkor biztos elrángatom ide. Ha lesz pénzem, amit kúltúrálódásra tudok fordítani, akkor érdeklődéssel fogom figyelni, hogy milyen programok/események szerveződnek erre a helyszínre. Részemről magával ragadott a szigorúan nagybetűs HANGULATA. Ajánlani tudom minden Pécsinek, hogy látogassanak el ide és töltsenek el pár kellemes órát.

U.i.: Elnézést kérek a fényképek rossz minőségéért, fényképezőgép hiányában telefonnal készültek (és abból sem a legjobbal :( ). A méretüket is ezért csökkentettem ekkorára.

Szerző: falconup  2012.03.14. 01:07 5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://husevovirag.blog.hu/api/trackback/id/tr904315432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EnnVirág 2012.03.14. 14:42:46

Nem is értem, jók a fotók!
Mi is voltunk egy spontán sétán a negyedben a múlt hétvégén Tibivel. Szép, remélem, hogy programok és nagy élet lesz! Akkor pont kevesen voltak.
Viszont a játszóterek tele voltak picúrokkal! Kell a "jó" hely a családosoknak is.
Belemélyedtem az apró szépségekbe, mint kisvirágok (húsevők is!) :) itt-ott, a Zsolnay művei.... Egész Pécset fel kellene Zsolnay-pompázni!!

Funi 2012.03.15. 18:56:37

Szerintem az jó, hogy kiesik a centrumból, ha kitalálnak még 1-2-3 különböző hangulatú, de hasonló színvonalú "negyedet", azzal el lehet (talán) érni, hogy egy turista ne 1-2 nappal hosszabb időre menjen felétek, mert annyifelé kell mennie, hogy nem fér bele másfél napba. Vagy visszamegy később másik kettőre. Értesz:)

falconup 2012.03.18. 22:15:00

@EnnVirág: Valószínűleg a minőség-fetisizmusom manifesztálódik (de szépen hangzik XD). Már régóta szeretnék egy minimum közepes gépet és azt 70-80e alatt nem úszom meg. Azzal elégedett lennék egy darabig...

falconup 2012.03.18. 22:15:22

@Funi: Jogos, de én meg lustasággal súlyosbított helyi lakos vagyok :P

Funi 2012.03.18. 23:03:15

@falconup: javasolnám, ne itt beszéljük meg, ki vagy te:P
süti beállítások módosítása